4 Nisan 2017 Salı

Televizyonu, Telefonu, Bilgisayarı Kapatın ve Sohbet Edin

Gün geçtikçe teknoloji ilerliyor ve sürekli olarak daha yeni telefon, tablet veya bilgisayar alıyoruz. Almakla kalmıyoruz teknolojinin de esiri oluyoruz. Bu konuda aslında suç hep kendimizde. İnsanoğlu o kadar doyumsuz ki. Yetmiyor maalesef bize bu teknoloji sürekli yenisini ve daha iyisini istiyoruz.

İşte burada yanlış yapıyoruz. Birbirimizden o kadar uzaklaşıyoruz. Sohbet edemiyoruz ve ilişkilerimiz zayıflıyor. Bu da tüm hayatımızı direkt etkiliyor. Bunun için yapılacak tek çözüm var. Akşam eve gidince birlikte vakit geçirmeye çalışmak. Bunu da ancak televizyonu, tableti, bilgisayarı ve telefonu kapatarak sağlayabilirsiniz. Aman canım kapatmaya gerek yok demeyin. Tüm iletişiminizi bir telefon engelliyor.

Bu söylenilenleri yaparsanız emin olun bariz farkları sizde göreceksiniz. Hatta belki yıllardır tanıdığınızı düşündüğünüz eşinizi ya da sevgilinizin bazı huylarını, hareketlerini garipseyeceksiniz. Çünkü o hareket ya da huylarını daha önce görmemiştiniz. Neden? Çünkü elinizde telefon vardı. Sosyal medya fenomeni olmak için uğraşıyordunuz ya da haber okuyup bir şeyler öğrenmek istiyordunuz.

Mutluluğunuz için teknolojinin fişini çekin.

Bu söylediğimi ne kadar hayatınıza uygularsanız o kadar kara geçeceğinizi düşünüyorum.

Sevgiyle kalın. Sevgi için teknolojisiz kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder